ГоловнаСуспільствоПодії

Загрози для Києва від пожежі на нафтобазі немає, - мерія

Під Васильковом горить чи то одна, чи то три великі цистерни.

Загрози для Києва від пожежі на нафтобазі немає, - мерія
Фото: Facebook/ДСНС

Мерія Києва не вбачає загрози для жителів столиці від пожежі на нафтобазі під Васильковим, заявив у четвер кореспонденту LB.ua начальник управління з надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

"Зараз ми маємо північно-західний вітер, хвіст від пожежі розвернувся в район Обухова, зараз горить одна 850-кубова ємність, і навколо неї горять ще 7 маленьких ємностей. І МНС готує пінну атаку для того, щоб загасити мережі 7 маленьких ємностей. Пожежа під контролем, потрібен час, щоб вигоріли ємності", - сказав він.

Начальник ДСНС Микола Чечоткін на брифінгу біля нафтобази повідомив журналістам трохи іншу інформацію: за його словами, горять три великі ємності по 800 кубічних метрів, а скільки дрібних - невідомо.

Ткачук висловив сподівання, що пожежа загасне до кінця дня. "На вчорашній вечір ставили добу, подивимося до кінця дня. По ідеї, питання повинно було вирішене, але все залежить від того, скільки там ще залишилося паливно-мастильних матеріалів.

Є ймовірність того, що після руйнування ємності може витікати бензин, що може призвести до додаткового займання. Ми і так вже зазнали важких втрат, ми втратили трьох співробітників, тому на ризик ніхто не йде. Ситуацію стримуємо під контролем, потрібен просто час", - сказав він.

Він додав, що хвіст диму йде в бік Обухова і під ним можливе випадання вологи із сажею. "Дуже багато води йде на охолодження ємностей, усе випаровується. Природно, від конденсації вона далі випадає на населені пункти", - підкреслив він.

Для Києва від пожежі у Василькові не було і на сьогоднішній день немає ніякої загрози, підсумував він.

Нагадаємо, займання на нафтобазі під Києвом почалося ще в понеділок увечері і триває досі. Станом на ранок 10 червня відомо, що в пожежі загинули чотири людини - три рятувальники і працівник нафтобази. Ще один пожежник, співробітник залізниці, зник безвісти. Тринадцять осіб, з яких сім рятувальників, з різними ступенями тілесних ушкоджень потрапили до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram