ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Дніпра виростив у гаражі конопель на 2,2 млн гривень

З приміщення зробили спеціально оснащену теплицю.

Житель Дніпра виростив у гаражі конопель на 2,2 млн гривень
Фото: npu.gov.ua

54-річний житель Дніпра облаштував свій гараж під спеціально оснащену теплицю для культивування селективних сортів конопель. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили в гаражному приміщенні 934 кущі рослин конопель і більш ніж 100 кг марихуани, повідомляють на сайті поліції.

Зазначають, що в орендованому приміщенні чоловік створив тепличні умови для вирощування рослин конопель. Гараж усередині був обладнаний сучасними системами тепло- і гідроізоляції, крапельного поливу, примусової вентиляції і штучного освітлення лампами ультрафіолетового випромінювання.

Фото: npu.gov.ua

Вартість використаного устаткування для культивування нарковмісних рослин - 180 тис. гривень.

З гаража, крім кущів, поліцейські вилучили близько 100 кг висушеної марихуани. За цінами "чорного ринку" вартість наркотиків становить 2,2 млн гривень.

Порушено кримінальне провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) і ст. 310 (Висівання або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Фігуранту справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Поліцейські зараз з'ясовують шляхи подальшої реалізації конопель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram