ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 47 обстрілів у понеділок

Ворог застосовував важке озброєння.

Штаб АТО нарахував 47 обстрілів у понеділок
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російські окупаційні війська 47 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. 20 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 16 - на Донецькому і 11 - Луганському напрямках.

Противник грубо порушив Мінські угоди, застосувавши заборонену важку артилерію, повідомляє штаб АТО. На Маріупольському напрямку в Широкиному окупанти відкрили вогонь із гармат калібру 122 мм - у бік захисних позицій морських піхотинців ворог випустив 116 снарядів. Окрім того, противник випустив понад 170 мін різного калібру по Красногорівці, Широкиному, Водяному і Гнутовому. Збройні провокації з використанням гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї тривали в Мар'їнці та Старогнатівці.

На Донецькому напрямку ворог застосував артилерію калібру 152 мм по Луганському. На ділянці Троїцьке-Верхньоторецьке-Авдіївка противник вдався до збройних провокацій із застосуванням мінометів і гранатометів різних калібрів і систем. По позиціях біля Кам'янки ворог вів кулеметний, а по Майорську - гранатометний вогонь.

Від ранку до полудня ворог дотримувався режиму тиші, після чого відновив обстріл на всіх напрямках.

У Луганській області противник активізувався у другій половині доби. Позиції військових у Новозванівці, Новоолександрівці і Новотошківці окупант поливав вогнем із мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. У Золотому противник відкривав вогонь з гранатометів і стрілецької зброї, зафіксовано активність снайпера.

Триває активне використання противником засобів повітряної розвідки.

Нагадаємо, в неділю протягом бойових дій на Донбасі було поранено 11 українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram