ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала двох прихильників спецроти "Торнадо" на акції біля суду

На чоловіків було орієнтування після заворушень 2 серпня.

Правоохоронці затримали двох учасників акції на підтримку затриманих бійців роти міліції "Торнадо". Пікет проходить біля будівлі Оболонського районного суду Києва, де у вівторок продовжиться засідання у справі "торнадівців".

Як повідомили LB.ua очевидці, поліція пояснила затримання тим, що чоловіки порушили громадський порядок під час акції протесту під судом 2 серпня. На них було орієнтування.

Нагадаємо, 2 серпня під час розгляду справи бійців спецроти "Торнадо" під будівлею суду зібралися мітингувальники на підтримку підсудних. Однак правоохоронці не пускали на закрите судове засідання громадян, які не були учасниками судового процесу. У результаті сталося кілька сутичок. Від дій протестувальників, які кидали в правоохоронців палиці, каміння, використовували кийки і сльозогінний газ, постраждали більш ніж 20 співробітників поліції і Національної гвардії.

Згодом слідчі оголосили трьом активним учасникам подій біля суду, жителям столиці, підозру у вчиненні групового порушення громадського порядку (стаття 293 Кримінального кодексу України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram