ГоловнаПолітика

Київрада відмовилася відновити райради

Депутати повернуться до цього питання протягом двох місяців

Київрада відмовилася відновити райради
Фото: Макс Требухов

Депутати Київради на засіданні у вівторок проголосували проти відновлення районних міських рад у столиці.

Відповідний проект рішення у першому читанні ухвалили (84 голоси), однак на голосуванні в цілому він набрав лише 34 голоси при мінімально необхідному 61. Таким чином, остаточне рішення про те, чи відновлять райради, відкладено.

Як повідомляється на сайті Київради, на доопрацювання проекту рішення профільної комісії - з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, відведено два місяці. Однак, за словами доповідача та голови комісії Олександра Бродського, комісія зробить це значно швидше.

Проект рішення передбачав створення райрад із 46 депутатами у Голосіївському, Печерському, Подільському та Шевченківському районах, і з 54 депутатами у Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському та Солом'янському районах.

Перші вибори до районних рад мають призначити разом із наступними черговими виборами до місцевих рад.

Під час обговорення серед депутатів виникла дискусія щодо повноважень райрад, кількості депутатів у них (рішенням пропонувалося затвердити на рівні 46-54 депутатів, залежно від району, однак більшість депутатів ратували за скорочення цієї цифри до 20-25) і механізму обрання депутатів райрад. Крім того, не визначено обсяги фінансування видатків з міського бюджету на процедуру відновлення і виборів до райрад.

Нагадаємо, райради в столиці ліквідували у 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram