ГоловнаПолітика

Міністр Петренко роздавав киянам флаєри

Петренко розповів українцям про роботу електронних сервісів

Керівництво Міністерства юстиції провело акцію з інформування українців про роботу електронних сервісів: міністр юстиції Павло Петренко разом зі своїми заступниками прогулявся центром Києва, роздаючи киянам інформаційні флаєри.

У вишиванках і футболках з написами про електронні послуги реєстрації, зі стосами флайєрів у руках чиновники Мін'юсту пройшлися по Софійській площі, потім через Михайлівську зійшли на Хрещатик, повідомляє "Діло".

За маршрутом прогулянки керівництво відомства працювало промоутером нової послуги, вручаючи інформаційні листівки перехожим і розповідаючи про нововведення електронних послуг.

"Сьогодні велике свято - багато киян гуляють по місту. Ми разом з командою Міністерства юстиції вийшли для того, щоб пояснити українцям, які нові сервіси ми зробили у Мін'юсті. Тепер в українців є можливість за кілька хвилин отримати ті послуги, які раніше можна було отримати тільки після годин у чергах. Крім того, це допомагає побороти корупцію", - розповів міністр після закінчення акції.

За його словами, протягом тривалого часу ці сервіси були проблемними - була "країна нескінченних довідок", але вже за півтора місяця роботи електронних послуг українці оперативно і без спілкування з чиновниками отримали близько 20% довідок, виписок та витягів.

Він пояснив, що мова в першу чергу про документи, які малий бізнес отримував у чергах в органах реєстрації Мін'юсту.

Петренко каже, що українці позитивно відреагували на таку акцію міністерства. "Звичайно, інформованість українців про ці послуги ще невелика, тому ми з колегами і вийшли для того, щоб людям розповісти, що у них є така можливість, щоб їх не обманювали чиновники на місцях, які точно не хочуть, щоб зникли черги", - розповів міністр.

Він заявив, що спільним завданням Мін'юсту бачить повний перехід на електронний варіант отримання реєстраційних документів. "Сподіваюся, що кампанія, яку ми розпочали, дозволить залучити до використання електронних сервісів максимальну кількість підприємців", - додав Петренко.

Наступними кроками, як сказав глава Мін'юсту, стане демонополізація цих послуг, надання права реєстрації місцевим органам влади, нотаріусам і акредитованим банкам.

Він висловив жаль з приводу того, що чиновники на місцях саботують реформи, слабо інформуючи українців про нововведення або взагалі не надаючи інформацію про онлайн-послуги. Павло Петренко запевнив, що Мін'юст буде позбуватися таких співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram