ГоловнаПолітика

Латвійський експерт залишився задоволений роботою Мін'юсту

Професор факультету права університету назвав відомство серйозним

Латвійський експерт залишився задоволений роботою Мін'юсту
Фото: korrespondent.net

Міністерство юстиції України здійснює правильні кроки з реформування органів юстиції, а, крім того, часто виконує функції інших державних установ та відомств.

Таку думку висловив експерт з Литви, професор факультету права університету Вільнюса Гінтарас Сведас, який займається функціональним аналізом роботи Міністерства юстиції.

Експерт відвідав Київ у рамках проекту допомоги у проведенні правових реформ та аналізу функцій міністерства.

"Це перший тиждень, який я проводжу в Києві, в Міністерстві юстиції. Бачу, що Міністерство юстиції - дуже серйозне відомство, у порівнянні з іншими установами в Україні, іноді мені навіть здається, що міністерство працює за інші міністерства", - зазначив на брифінгу Гінтарас Сведас.

Він також повідомив, що неодмінно вкаже про виконання Мін'юстом роботи інших установ у своєму звіті. "Мені здається, що інші міністерства зобов'язані робити свою роботу, а міністерство юстиції - свою", - говорить експерт.

На його думку, абсолютно очевидно, що міністерство юстиції та його керівництво обрало правильний напрям реформування.

"Функції, які більше за інших впливають на життя простого українця, - це реформи реєстраційної служби і, напевно, найболючіше з юридичної точки зору питання - виконання судових рішень. Пріоритети розставлені добре", - зазначив професор факультету права університету Вільнюса Гінтарас Сведас.

Експерт також повідомив, що вже проаналізував законопроекти, які ініціювало Міністерство юстиції, і залишився ними задоволений. "Прийняття законів - це не самі реформи, і Мін'юсту належить пройти великий шлях процесу реформування органів юстиції", - попереджає Гінтарас Сведас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram