ГоловнаПолітика

Яценюк: імперськими амбіціями Путін намагається приховати відсталість Росії

Прем'єр закликав президента РФ захистити своє населення

Яценюк: імперськими амбіціями Путін намагається приховати відсталість Росії
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав світову спільноту пробивати блокаду "радикального російського націоналізму", який насадив в РФ Володимир Путін.

"Радикальний російський націоналізм, який продається Володимиром Путіним, знайшов там (у Росії - ред.) покупця. І треба, щоб уесь світ працював над тим, щоб пробити цю блокаду", - сказав він у четвер, 28 травня, під час восьмого Київського форуму "Цінності - шлях до безпеки".

Це складний шлях трансформації від диктаторської держави до демократії, зазначив глава уряду: "Росія йшла цим шляхом до певного періоду часу, але в один аж ніяк не прекрасний момент вона повернулася знову в ту точку, з якої починала".

"І тут треба, щоб увесь світ працював над тим, щоб пробити цю блокаду. Росія знову стала ізольованою країною. Російське населення перебуває в ізоляції. Ідея про те, що Росія - імперія, продається в Росії. А ідея про те, що Росія - це країна, яка страждає від економічних, соціальних, політичних збитків, що Росія - відстала країна, замінюється російською націонал-патріотичною риторикою для того, щоб відвернути увагу від жахливих російських проблем. У цій крамниці продають гасла про необхідність відновити імперію, про те, що все наше і ми будемо захищати всіх. Захистіть спочатку своє населення всередині країни, Володимире Володимировичу", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, що в США було оприлюднено докладний звіт з доказами присутності російських військ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram