ГоловнаПолітика

Турчинов звинуватив Путіна в презирстві до російських військових

Секретар РНБО прокоментував указ про засекречування втрат ЗС РФ.

Турчинов звинуватив Путіна в презирстві до російських військових
Фото: www.rnbo.gov.ua

Секретар РНБО Олександр Турчинов розцінив указ президента РФ Володимира Путіна про зарахування даних про втрати російської армії в мирний час до державної таємниці як свідчення участі військових РФ у війні на Донбасі.

"Це незграбні спроби приховати те, що вже відомо всьому світу, - війну, яку Росія веде проти нашої країни, - переказує прес-служба РНБО слова Турчинова. - Це прояв неповаги і зневаги до власних військових, яких спочатку змусили воювати проти українців, а потім таємно ховають у безіменних могилах. Це також прояв відкритої зневаги до тих сімей, які, втративши годувальників, залишаються безправними і безпорадними в Росії".

Нагадаємо, указ, яким Путін зарахував до державної таємниці дані Міноборони РФ про втрати під час проведення спецоперацій в мирний час, оприлюднили в четвер.

Росія офіційно не бере участі в бойових діях на Донбасі, хоча зафіксовано численні свідчення зворотного. Приміром, два кадрові військові російської армії перебувають під арештом в Україні після того, як їх затримали в районі Щастя.

У середині травня виявили три свіжі могили тамбовських спецпризначенців, які брали участь у боях на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram