ГоловнаПолітика

Шокін прийшов розповісти депутатам про злочини Клюєва та Мельничука

Генпрокурор назвав подання на скасування імунітету обґрунтованими.

Шокін прийшов розповісти депутатам про злочини Клюєва та Мельничука
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін прийшов на засідання парламентського комітету з питань регламенту, який повинен схвалити винесення на голосування питання про зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

"Я готовий підтвердити членам комітету достатність, законність і обґрунтованість подання та законність одержання доказів, як це і передбачено регламентом", - заявив Шокін на засіданні комітету, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас генпрокурор зазначив, що даного питання на комітеті є процедурним. За його словами, якщо члени комітету хочуть отримати докладні роз'яснення про обґрунтованість прокурорських подань, то в такому разі це означає перехід у площину досудового розслідування.

При цьому Шокін зазначив, що у зв'язку з тим, що досудове слідство в цьому кримінальному провадженні триває і "триватиме ще невизначений час", то необхідно проводити комітетське засідання в закритому режимі і дати письмову згоду на нерозголошення таємниці слідства.

Зі свого боку присутній на засіданні Клюєв наполягав на відкритому засіданні комітету за участю ЗМІ.

Нагадаємо, 12 травня Шокін вніс до Ради подання на зняття недоторканності і притягнення до відповідальності Клюєва і Мельничука.

Мельничука підозрюють у бандитизмі та низці інших злочинів, сукупно депутатові може загрожувати довічне ув'язнення.

Клюєва підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує понад 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram