ГоловнаПолітика

Порошенко закликав завершити налагодження охорони держкордону до листопада

Це є однією з умов отримання безвізового режиму з ЄС

Порошенко закликав завершити налагодження охорони держкордону до листопада
Фото: president.gov.ua

Україна до листопада має завершити заходи зі встановлення надійної охорони державного кордону для того, щоб отримати право безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відвідин мобільного прикордонного загону в Бортничах під Києвом, передає РБК-Україна.

"Держава зараз на етапі практичних, щоденних кроків реалізації безвізового режиму. Уже найближчим часом буде проведено остаточне узгодження дій, у вересні місяці приїжджає остання оцінна місія ЄС, і ми з вами до листопада маємо завершити все, щоб продемонструвати, що Україна надійно охороняє кордон", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що на ризькому саміті "Східного партнерства" ключове завдання покладалося саме на Прикордонну службу для того, щоб Україна і її громадяни отримали безвізовий режим з ЄС.

"Саме прикордонників ми повинні забезпечити можливістю доступу до всіх баз даних, саме прикордонник повинен бути головним на кордоні і в пункті пропуску, саме на ньому мають бути зосереджені всі дані з митниці, санітарної та ветеринарної служб, і саме він ухвалює кінцеве рішення. Ми повинні забезпечити його надійною інформацією, і послуга, яку він надає, має бути якісною та швидкою", - наголосив Президент.

Нагадаємо, Єврокомісія надасть висновки про виконання Україною умов для безвізового режиму наприкінці року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram