ГоловнаПолітика

Чорновол звинуватила заступника голови СБУ Артюхова в "кришуванні" контрабанди

Депутат знайшла пояснення інформаційній атаці на МВС.

Чорновол звинуватила заступника голови СБУ Артюхова в "кришуванні" контрабанди
Фото: Макс Требухов

Нардеп від "Народного фронту" Тетяна Чорновол звинуватила першого заступника голови СБУ, начальника Головного управління боротьби з корупцією Юрія Артюхова у "кришуванні" контрабанди нафтопродуктів з окупованих територій.

Про це повідомляє прес-служба НФ.

"За часів президентства Януковича контрабандою керував Курченко, а зараз ці схеми курирує партнер Курченка Ставицький через представника в Україні - депутата Онищенка. Вони зараз працюють активно в українських портах Одеси, Миколаєва та Херсона. Усі ці "схемщики" не могли б працювати, якби не мали потужного "даху". "Кришує" цей контрабандний бізнес заступник голови СБУ Артюхов, який якраз і претендує на посаду керівника служби СБУ", - заявила Чорновол.

Вона наголосила, що обсяг роздрібного ринку нафтопродуктів набагато перевищує обсяг їхнього виробництва і легального імпорту. "Звідки він? Насправді відповідь проста - це контрафактна і контрабандна складова. Місткість цього ринку - десь мільярд доларів", - заявила Чорновол.

За її словами, крім бензину, Артюхов "кришує" також контрабандні поставки товарів від бізнес-партнерів Юрія Іванющенка - братів Аврамова та Анатолія "Зуя" Зуєва. "Спільно з народним депутатом і менеджером Юрія Іванющенка Олегом Недавою вони проводять низку схем на не підконтрольній Україні території", - заявила депутат.

Чорновол вважає, що із цим пов'язана нещодавня атака на МВС, яка обернулася

низкою гучних відставок. "МВС зупиняє контрабандні судна, а добровольчі батальйони МВС відіграють серйозну роль у зоні АТО, оскільки в основному вони забороняють вантажам проходити через територію України в непідконтрольну зону", - пояснила депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram