ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректор ММК ім. Ілліча заявив про відключення підприємства від автоматичного відшкодування ПДВ

Заборгованість із ПДВ підприємству, за словами Зінченка, оцінюють у більш ніж 1,15 млрд гривень.

Гендиректор ММК ім. Ілліча заявив про відключення підприємства від автоматичного відшкодування ПДВ
Фото: segodnya.ua

Генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (Донецька область) Юрій Зінченко заявляє про відключення з 15 травня підприємства від системи автоматичного відшкодування податку на додану вартість.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Як голова Федерації роботодавців Донецької області хочу поділитися однією новиною, котра насторожує. Віднині кілька найбільших промислових підприємств регіону, до яких належить і наш комбінат, відключаються від системи автоматичного відшкодування ПДВ», - написав він.

Зінченко зазначив, що на 15 травня сума невідшкодованого ПДВ становить близько 1,125 млрд гривень. Крім того, на розгляді в судах першої інстанції перебувають справи про заборгованість на 25,5 млн гривень. Загалом заборгованість із ПДВ підприємству, за словами Зінченка, оцінюють у більш ніж 1,15 млрд гривень.

«Це стало для нас повною несподіванкою. Хоча запущена останніми місяцями система мала свої «шорсткості», загалом її впровадження ми, металурги, оцінювали позитивно. Адже як законослухняний платник податків, комбінат імені Ілліча має повне право на ПДВ-автомат: ми завжди в повному обсязі проводимо всі необхідні виплати і відповідаємо всім установленим податківцями критеріям», - зазначив гендиректор підприємства.

Він додав, що подальше збільшення суми невідшкодованого ПДВ призведе до вимивання обігових коштів ММК ім.Ілліча і може спричинити суттєве скорочення виробництва, згортання інвестиційних програм і проектів модернізації й оновлення виробничих потужностей.

Гендиректор також не виключає повної зупинки підприємства у зв'язку із цими процесами.

«Сподіваюся, що сформована ситуація - якась помилка або прикре непорозуміння, яке швидко буде вирішено. В іншому разі ситуація з неповерненням ПДВ матиме вкрай негативний вплив на роботу нашого підприємства, металургійної галузі й економіки країни в цілому», - написав Зінченко.

Він додав, що у зв'язку із цим планує звернутися до новопризначеного голови Державної фіскальної служби Романа Насирова, а також у галузеві організації та міжнародні структури, які підтримують реформи в Україні.

Як повідомляло агентство, 2015 року ММК ім. Ілліча планував інвестувати у виробництво 1,5 млрд гривень.

2014 рік підприємство, згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, закінчило з прибутком 453,615 млн гривень.

Комбінат спеціалізується на виробництві листового прокату, залізорудного агломерату, передільного чавуну, литих і катаних слябів, безшовних і зварних труб, газових балонів.

Комбінат входить до групи «Метінвест».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram