ГоловнаКультура

Оголошено програму "Чілдрен Кінофест"

Фестиваль пройде 29 травня - 7 червня в 14 містах країни.

Оголошено програму "Чілдрен Кінофест"
Фото: Артхаус Трафик

Фестиваль кіно для дітей і підлітків "Чілдрен Кінофест", який пройде з 29 травня по 7 червня в 14 містах України, оголосив свою програму.

Усього в його рамках покажуть сім фільмів: "Пісня моря" (Ірландія, Данія, Бельгія, Люксембург, Франція), "Піноккіо" (Німеччина), "Фелікс" (ПАР, Великобританія), "Хлопчик-мураха" (Данія), "Буча" (Нідерланди), "Едді, вперед!" (Бельгія), "Йорген + Анна = любов" (Норвегія). Конкурсні роботи презентують різноманітність жанрів і стилів дитячого європейського кіно: від нової екранізації "Піноккіо" і кінокоміксу про хлопчика-супергероя до сюжетів про юнацьке кохання і маленьких зірок джазу, зазначають організатори.

Переможця оберуть шляхом прямого голосування глядачів.

Поза конкурсом покажуть найкращі мультфільми "Укранімафільму", класичні фільми коміка Бастера Кітона, а також французький фільм "Белль і Себастьян".

Вхід на покази в усіх містах - безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті childrenkinofest.com.

Значну частину безкоштовних фестивальних квитків поширюють серед сімей переселенців зі східних регіонів і Криму, сиріт і дітей з обмеженими можливостями. Фестиваль проходить у Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Харкові та Херсоні. Фестивальним центром став столичний кінотеатр "Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram