ГоловнаПолітика

У Ахметова спростовують інформацію про порушення проти нього справи

Бізнесмена викликали до ГПУ як свідка

У Ахметова спростовують інформацію про порушення проти нього справи
Архив
Фото: www.ipnews.in.ua

Прес-служба Ріната Ахметова спростовує заяву народного депутата Єгора Фірсова (Блок Перта Порошенка) про нібито порушення Генпрокуратурою проти Ахметова кримінальної справи за фактом фінансування ним тероризму і сепаратизму. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У поширеній в суботу заяві прес-служби йдеться: "У зв'язку з інформацією від народного депутата Єгора Фірсова про те, що "...проти Ріната Ахметова порушено кримінальну справу Генеральною прокуратурою за фактом фінансування ним тероризму і сепаратизму", яка прозвучала 24 квітня 2015 року в прямому ефірі передачі Шустер LIVE, вважаємо за необхідне заявити: інформація, озвученна Єгором Фірсовим, не відповідає дійсності.

Народний депутат Єгор Фірсов, спираючись на авторитет представника законодавчої влади, навмисно ввів телеглядачів в оману. Це свідома дезінформація суспільства і наклеп. Такі дії народного депутата Єгора Фірсова вважаємо провокаційними і неприпустимими".

Як зазначає прес-служба, "Ріната Ахметова 22 січня 2015 року було допитано, підкреслимо, як свідка, в Генеральній прокуратурі, про що він особисто проінформував ЗМІ". "З того часу неодноразово від представників СБУ та Генпрокуратури звучали офіційні коментарі, про те, що їм не відомі факти причетності пана Ахметова до будь-якої протиправної діяльності", - йдеться в заяві, підписаній керівником прес-служби Ахметова Оленою Довженко.

Як повідомлялося, раніше нардеп Мустафа Найєм оприлюднив частину плану "Фортеця", спрямованого на збереження монополії ДТЕК Ріната Ахметова. У ньому прописано фактичний шантаж влади за допомогою шахтарських протестів. ДТЕК від документа відхрестився.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам розслідувати факти, викладені в оприлюдненому в ЗМІ плані ДТЕК з шантажу влади шахтарськими мітингами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram