ГоловнаПолітика

Бойовики не пускають ОБСЄ, тому що їм є що приховувати, - США

Держдеп закликав забезпечити вільний доступ для ОБСЄ по всій Україні, аж до кордонів з РФ

Бойовики не пускають ОБСЄ, тому що їм є що приховувати, - США
Мари Харф

Офіційний Вашингтон висловив своє невдоволення діями проросійських бойовиків на сході України з блокування роботи місії ОБСЄ і закликав забезпечити повний доступ спостерігачам на всій території України, включаючи окуповані регіони до російського кордону.

Про це заявила в п'ятницю на брифінгу прес-секретар Державного департаменту США Марі Харф, передає Укрінформ.

"Підтримувані Росією сепаратисти продовжують не допускати ОБСЄ до більшої території, що знаходиться під їхнім контролем. Вчора спостерігачам було відмовлено в доступі до районів на схід від Маріуполя", - констатувала представник Держдепу.

Вона підкреслила, що підтримувані Росією сепаратисти підписали мінські домовленості і план імплементації, що передбачають заходи з перевірки спостерігачами ОБСЄ режиму припинення вогню, а також виведення важкої зброї.

"Цього не відбувається... Відмова в доступі ОБСЄ створює враження, що сепаратистам є що приховувати", - заявила Харф.

Водночас представник Держдепу високо оцінила зусилля ОБСЄ щодо встановлення режиму припинення вогню на цій території.

"Ми ще раз закликаємо забезпечити вільний і безперешкодний доступ для ОБСЄ по всій Україні, аж до кордону України з Росією, і закликаємо всі сторони працювати з ОБСЄ, щоб запобігти подальшому насильству", - підсумувала представник Держдепартаменту США.

Раніше в ОБСЄ повідомили, що не бачать великого сенсу в збільшенні кількості своїх спостерігачів, адже вони все одно не мають доступу до всіх районів конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram