ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ не знайшла частини озброєння бойовиків у місцях відведення

"Гради" забрали нібито для участі в параді.

ОБСЄ не знайшла частини озброєння бойовиків у місцях відведення
Архив

У місцях зберігання на території ДНР спостерігачі ОБСЄ не виявили чотирьох установок залпового вогню "Град", які, за словами представників ДНР, відвезли готувати "до параду 9 травня".

Інформацію про це містить щоденний звіт СММ ОБСЄ, опублікований у понеділок, 20 квітня.

Як вказано в повідомленні, напередодні місія повторно відвідала шість місць зберігання важкого озброєння ДНР. Спостерігачі зафіксували, що в половині цих місць озброєння не рухали із часу останнього візиту. В іще трьох інша ситуація. В одному кількість одиниць і тип озброєнь відповідали зафіксованим раніше, але спостерігачам відмовили в перевірці серійних номерів техніки.

"Ще у двох місцях не залишилося жодної раніше зафіксованої одиниці озброєння", - зазначено у звіті. Наприклад, в одному місці зникли чотири установки залпового вогню "Град", які, за словами представників ДНР, відвезли готувати "до параду 9 травня". В іншому місці не виявилося всієї артилерії, яку зберігали там раніше.

Аналогічне пояснення - про необхідність підготовки техніки до параду в День Перемоги - спостерігачі СММ ОБСЄ почули і в місцях зберігання важкого озброєння сепаратистів із ЛНР.

Нагадаємо, за мінським угодами, сторони зобов'язані були відвести озброєння калібру від 100 мм на відстань 25-70 км від лінії фронту.

Українські військові щодня повідомляють, що зазнають обстрілів з озброєння, яке бойовики мали відвести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram