ГоловнаПолітика

Франція і Росія можуть розірвати контракт про "Містралі"

Олланд поверне Путіну гроші за вертольотоносці, повідомляють джерела

Франція і Росія можуть розірвати контракт про "Містралі"
Фото: ouest-france.fr

Росія і Франція близькі до досягнення угоди про розрив контракту на поставки Москві вертольотоносців "Містраль".

Як повідомило агентству Reuters джерело з російського боку, передбачувана угода передбачає повернення Москві сплачених за "Містралі" грошей.

Як пише РБК, президент Франції Франсуа Олланд за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Єревані заявив, що рішення щодо "Містралів" не прийнято.

Під час "Прямої лінії" 16 квітня Путін говорив, що він сподівається, що французи "гроші нам повернуть". Президент уточнював, що Росія не вимагатиме від Парижа пені та штрафів, але буде домагатися повернення "всіх витрат, яких ми зазнали".

Нагадаємо, 22 квітня Олланд на спільній прес-конференції з українським Президентом Петром Порошенком відкрито повідомив про можливість розірвання угоди. Він зазначив, що у нього з президентом Путіним є повна ясність з цього питання.

"На даний момент поставити "Містралі" Росії неможливо. Тут діє простий принцип - якщо кораблі не буде поставлено, то я не бачу можливості брати за них гроші", - повідомив президент Франції і додав: "Згідно з варіантами, які є, буде або оплата поставки, або повернення грошей".

Як відомо, Франція і Росія 17 червня 2011 року уклали контракт на будівництво і поставку в Росію двох вертольотоносців типу "Містраль" загальною вартістю близько €1,2 млрд. За контрактом перший вертольотоносець - "Владивосток" - мали передати Москві восени 2014 року. Терміни його передачі відкладалися вже кілька разів у зв'язку із ситуацією на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram