ГоловнаПолітика

Проти Ахметова порушено справу за фактом фінансування тероризму і сепаратизму, - нардеп

ГПУ уже вызывала бизнесмена на допрос

Проти Ахметова порушено справу за фактом фінансування тероризму і сепаратизму, - нардеп
Архив
Фото: scm.com.ua

Стосовно українського бізнесмена Ріната Ахметова відкрито кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму і сепаратизму. Про це в ефірі ток-шоу "Шустер LIVE" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат, член фракції "Блок Петра Порошенка" Єгор Фірсов, повідомляє УНІАН.

"Мало хто знає, але на Ріната Ахметова порушено справу з приводу фінансування тероризму і сепаратизму", - сказав депутат.

За словами Фірсова, ГПУ вже викликала бізнесмена на допит у цій справі.

Нагадаємо, в середині січня бізнесмен Рінат Ахметов побував на допиті в Генеральній прокуратурі України. Факт допиту підтвердив сам Ахметов. Як повідомляли ЗМІ, слідчі ГПУ допитували Ахметова протягом шести годин як свідка у справі про фінансування бойовиків на Донбасі, де фігурують нардеп від "Опозиційного блоку" Наталія Королевська, а також екс-нардеп від Партії регіонів Олександр Єфремов.

Окрім того, нардеп Мустафа Найєм оприлюднив частину плану "Фортеця", направленого на збереження монополії ДТЕК Ріната Ахметова. У ньому прописано фактичний шантаж влади за допомогою шахтарських протестів. ДТЕК від документа відхрестився.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам розслідувати факти, викладені в оприлюдненому в ЗМІ плані ДТЕК щодо шантажування влади шахтарськими мітингами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram