ГоловнаПолітика

Ахметов за допомогою протестів шахтарів шантажує державу, - Найєм

Розроблено план збереження монопольного становища компанії ДТЕК на ринку енергетики

Ахметов за допомогою протестів шахтарів шантажує державу, - Найєм
Фото: Макс Требухов

Менеджери бізнесмена Ріната Ахметова розробили план збереження монопольного становища компанії ДТЕК на ринку енергетики.

Про це заявив депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм у своєму блозі на "Українській правді".

"Я маю підстави стверджувати, що події останніх днів у Києві, зокрема: страйк шахтарів, з'їзд шахтарських профспілок, вимоги відставки міністра енергетики й атаки на уряд і президента нібито з боку галузі - це частина єдиного плану захисту інтересів компаній Ріната Ахметова на енергоринку. А якщо бути точнішим - спроби бізнесмена призупинити будь-які дії реформування ринку електроенергії та збереження статус-кво монополіста", - написав Найєм.

Він також повідомив, що має докладний опис усіх заходів, які планує реалізувати менеджмент компаній Ахметова найближчими місяцями.

"Цей документ розробили директори компанії ДТЕК під керівництвом генерального директора компанії Максима Тимченка. Внутрішня назва документа - "Фортеця". Документ складається із чотирьох модулів, що описують стратегію захисту інтересів ДТЕК і тактичні кроки із січня по травень цього року. Дедлайни деяких заходів, наведених у документі, заплановано на липень-серпень. Тим часу значну частину заходів уже мали бути виконані", - повідомив нардеп.

За його словами, план "Фортеця" ухвалено на рівні правління компанії, а за його реалізацію відповідають дев'ять директорів різних напрямків і дочірніх підприємств, які входять до складу ДТЕК.

Фото: blogs.pravda.com.ua/authors/nayem

Фото: blogs.pravda.com.ua/authors/nayem

Фото: blogs.pravda.com.ua/authors/nayem

Фото: blogs.pravda.com.ua/authors/nayem

Нагадаємо, вранці 22 квітня розпочався мітинг шахтарів біля Адміністрації президента. Переговорна група від Незалежної профспілки гірників і Профспілки працівників вугільної промисловості зустрілася з чиновниками АП. Однак акція не завершилася, люди перемістилися до Верховної Ради, а невдовзі - до Кабміну. Учасники мітингу - представники ДП "Первомайськвугілля", ПАТ "Лисичанськвугілля", ДП "Селідоввугілля" і вугільних підприємств Львівсько-Волинського басейну - вимагали відставки голови Мінвуглепрому Володимира Демчишина та забезпечення стабільної роботи шахт. Раніше Демчишин заявляв, що його відставки домагається Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram