ГоловнаПолітика

Португалія ратифікує УА України і ЄС до 21 травня

Угоду про асоціацію не ратифікували ще 8 держав ЄС

Португалія ратифікує УА України і ЄС до 21 травня

Португалія має намір ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом до 21 травня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Зокрема, питання двосторонньої взаємодії та співпраці України та ЄС обговорили заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий і держсекретар з європейських питань Міністерства закордонних справ Португалії Бруну Масаеш.

"Державний секретар з європейських питань МЗС Португалії запевнив, що всі внутрішньодержавні процедури щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде завершено португальською стороною до Ризького саміту "Східного партнерства" (21-22 травня)", - сказано в повідомленні.

Масаеш також запевнив, що Україна може і надалі розраховувати на підтримку Португалії.

Як відомо, УА України з ЄС ратифікували Болгарія, Великобританія, Данія, Естонія, Ірландія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина, Хорватія та Швеція.

У Люксембурзі, Фінляндії та Іспанії Угоду ратифіковано, але ще не підписано главою держави. У Німеччині, Чехії та Нідерландах Угоду ратифіковано однією з палат парламенту.

У восьми державах - Австрії, Бельгії, Греції, Італії, Кіпрі, Португалії, Словенії, Франції - до ратифікації справа ще не дійшла.

Нагадаємо, що 16 вересня 2014 року Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію України та ЄС. З 1 листопада почалося так зване тимчасове застосування угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram