ГоловнаПолітика

Аваков: МВС ліквідувало незаконну схему сина колишнього міністра Близнюка

Олексія Близнюка підозрюють у незаконній торгівлі вугіллям з окупованого Донбасу

Аваков: МВС ліквідувало незаконну схему сина колишнього міністра Близнюка
Фото: Надано автором

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС у четвер припинило діяльність ОЗУ Олексія Близнюка, сина колишнього міністра ЖКГ і голови Донецької ОДА Анатолія Близнюка.

"Колишнього губернатора Донецької області, екс-нардепа Партії регіонів Близнюка пам'ятаєте? Згадали? Тоді вас не здивує сьогоднішній короткий звіт про роботу оперативників МВС! Отже, сьогодні припинено діяльність злочинної групи під керівництвом Близнюка А.А. (сина екс-губернатора Донецької області)", - заявив Аваков у фейсбуці.

За його словами, Олексій Близнюк підозрюється у нелегальній торгівлі вугіллям з окупованих територій Донецької та Луганської областей та фінансуванні терористів за отримані гроші.

Схема Близнюка
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1
Схема Близнюка

"Під час обшуків вилучено близько 200 тисяч доларів США, близько 12 мільйонів гривень, десятки банківських карток, десятки мобільних телефонів, сім-карти українських і російських операторів, документи на оренду та ключі від банківських сейфів (скільки і що ще там лежить - встановить слідство), електронні носії інформації, документи та печатки офшорних кампаній, понад 6 одиниць вогнепальної зброї та 830 набоїв", - повідомив Аваков.

Нагадаємо, що ГПУ також розслідує кримінальну справу про зловживання у Мінрегіонбуді, коли його очолював Близнюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram