ГоловнаПолітика

Депутати групи "Відродження" пояснили, коли проводитиметься земельна децентралізація

Проект 1159 відкладено на наступний пленарний тиждень

Депутати групи "Відродження" пояснили, коли проводитиметься земельна децентралізація
Фото: facebook.com/pages/Олег-Кулініч

Законопроект №1159 "Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами" допрацюють з урахуванням позиції всіх депутатських фракцій і груп та розглянуть вже на наступному пленарному тижні.

Про такі результати наради керівників фракцій у голови Верховної Ради повідомив ініціатор законопроекту, народний депутат групи "Відродження" Олег Кулініч.

"Щойно на нараді ми обговорювали це питання з керівниками фракцій і груп і домовилися, що на наступному пленарному тижні ми доопрацюємо законопроект №1159. Обов'язково врахуємо позиції всіх фракцій і груп і вийдемо на збалансоване рішення", - повідомив він.

"Але повторюю: принципова позиція депутатської групи "Відродження" - земля має перейти у комунальну власність сільським радам. Люди повинні розпоряджатися землею через обрані ними ради. Я думаю, це позиція усіх депутатів парламенту", - зазначив Олег Кулініч.

Він пояснив важливість ухвалення законопроекту №1159. "Сьогодні в рамках рад залишається тільки 16% всієї землі нашої країни. Усім іншим розпоряджаються органи виконавчої влади - тобто Державне агентство земельних ресурсів. Рівень корупції там зашкалює. Так не може тривати нескінченно - землю треба передавати у комунальну власність", - підкреслив автор законопроекту.

Нагадаємо, вранці депутати групи "Відродження" заблокували трибуну з вимогою ухвалення законопроекту №1159 "Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами".

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" У Верховній Раді Юрій Луценко заявив про те, що фракція підтримує ідею законопроекту №1159 і запропонував проголосувати його разом із законами про децентралізацію. На вимогу керівників двох фракцій у роботі парламенту оголошено перерву.

Біля Верховної Ради триває мітинг, близько 200 осіб прийшли під парламент з вимогою провести земельну децентралізацію й ухвалити законопроект №1159. Серед людей, що вийшли на мітинг - депутати сільських рад, фермери, представники громадськості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram