ГоловнаЕкономікаДержава

Тристоронні переговори щодо УА минули безрезультатно

Єлісєєв заявив, що Росія хоче вето на реформи в Україні.

Тристоронні переговори щодо УА минули безрезультатно
Фото: 1tv.ru

Тристоронні переговори з приводу Угоди про асоціацію між Євросоюзом і Україною, в яких узяли участь представники ЄС, України та Росії, минули безрезультатно. Про це повідомив посол України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв.

"Що хоче Росія - і це основні висновки технічних консультацій - мати право вето на процес внутрішніх реформ в Україні", - цитує дипломата "Інтерфакс-Україна".

"Ці консультації - це наша добра воля, України і ЄС. Ми отримали всі російські папери і попросили пояснити, якими можуть бути негативні наслідки для Росії від зони вільної торгівлі. На жаль, ми не почули від Росії цього", - додав український посол.

Дипломат підкреслив, що ні ЄС, ні Україна не готові ні до перегляду Угоди про зону вільної торгівлі, ні до якихось подальших рішень про відстрочення її застосування.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що Угоду про асоціацію України з Євросоюзом не можна було укладати, не враховуючи позицію Москви. На його думку, обнулення митних тарифів на кордоні України та ЄС обернеться тим, що дешеві європейські товари хлинуть у Росію, з якою в України теж немає особливих перешкод у торгівлі.

Від початку листопада 2014 року Угода про асоціацію між Україною та ЄС набула чинності в урізаному вигляді. Як раніше домовилися Київ, Брюссель і Москва, торгова частина Угоди запрацює пізніше, від початку 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram