ГоловнаЕкономікаДержава

Три блоки Бурштинської ТЕС повернуть в українську енергосистему

Україна почала готуватися до блекаутів

Три блоки Бурштинської ТЕС повернуть в українську енергосистему
Фото: dtek.com

Україна планує від'єднати три блоки Бурштинської ТЕС (власник - ДТЕК) від європейської енергосистеми ENTSO-E, щоб покрити дефіцит потужності в енергосистемі України.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Питання відключення блоків №№1-3 обговорювало 13 квітня керівництво компанії з польською PSE в місті Констанцин-Єзерна. Стверджують, що польська сторона погодилася на переконфігурацію "Бурштинського острова".

Також на зустрічі з поляками обговорювали питання організації аварійної допомоги для високовольтної лінії "Добротвірська ТЕС - Замость" і надання взаємної аварійної допомоги в разі блекауту (глобального знеструмлення).

Нагадаємо, Бурштинська ТЕС має 12 блоків, з 2002 року вона відокремлена від об'єднаної енергосистеми України і працює у складі "Бурштинського острова" паралельно з європейською системою ENTSO-E.

Дефіцит електроенергії в Україні виник після того, як бойовики ДНР і ЛНР за підтримки російських військ захопили частину Донбасу, де розташовані українські антрацитові шахти. На антрациті працює половина українських ТЕС. Решта ТЕС, зокрема Бурштинська, працюють на вугіллі газової групи, який видобувають на Західному Донбасі і у Львівсько-Волинському вугільному басейні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram