ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" відхилив пропозицію "Укрнафти" про зарахування дивідендів за рахунок спірних боргів

Коболєв вважає, що така процедура є некоректною і юридично неправильною

"Нафтогаз" відхилив пропозицію "Укрнафти" про зарахування дивідендів за рахунок спірних боргів
Фото: Макс Левин

НАК "Нафтогаз України" відхилила пропозицію найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" про зарахування дивідендів за 2011-2013 роки за рахунок спірних боргів за нібито переданий "Нафтогазу" природний газ для потреб населення в січні-лютому 2008 року.

Про це сказав голова правління компанії Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

"Спроба зарахувати цей борг за рахунок погашення заборгованостей "Нафтогазу" перед "Укрнафтою", на нашу думку, є некоректною і юридично неправильною, про що ми повідомили "Укрнафту". Я думаю, вони погодяться з нашою позицією", - сказав він.

За словами Коболєва, "Нафтогаз" веде переговори з групою "Приват" щодо переведення цих коштів (дивідендів) до державного бюджету в грошовій формі.

Як повідомлялося, "Укрнафта" надіслала компанії "Нафтогаз України" офіційне повідомлення, в якому зазначено, що вона не має наміру виплачувати "Нафтогазу" 1 779,6 млн гривень дивідендів за 2011-2013 роки, а зарахує цю суму як часткове погашення нібито боргу за природний газ, який було передано "Укрнафтою" НАК у січні-лютому 2008 року.

Збори акціонерів "Укрнафти", на яких затвердили рішення про виплату в повному обсязі дивідендів за 2011-2013 роки, відбулися 10 жовтня.

"Нафтогаз" визнав борг перед "Укрнафтою" в розмірі 3,75 млрд грн.

Зміна менеджменту "Укрнафти" стане можливою після 26 травня, коли закон про зниження кворуму для зборів акціонерів набере чинності.

Від 2003 року ПАТ "Укрнафта", де державі в особі НАК "Нафтогаз України" належать 50% + 1 акція, перебуває в управлінні менеджерів, лояльних групі "Приват".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram