ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" і Коломойський розійшлися в оцінці боргу компанії перед "Укрнафтою"

НАК визнає 3,75 млрд гривень боргу, бізнесмен каже про 100 мільярдів

"Нафтогаз" і Коломойський розійшлися в оцінці боргу компанії перед "Укрнафтою"
Фото: EPA/UPG

Оцінки боргу "Нафтогазу України" перед "Укрнафтою" за спожитий населенням газ за версією самого НАКу і за версією бізнесмена Ігоря Коломойського відрізняються у кілька десятків.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", 27 березня "Нафтогаз" опублікував аудовану звітність за 2012-2013 роки. У документі йдеться, що за період 2006-2011 років НАК заборгував "Укрнафті" за 10,1 млрд куб. м газу, проданого населенню за встановленими держрегулятором цінами. Сума боргу, за оцінкою "Нафтогазу", становить 3,753 млрд грн.

При цьому Коломойський як один із бенефіціарів "Укрнафти" у своєму нещодавньому інтерв'ю "1+1" стверджував, що "Нафтогаз" "накрав станом на сьогодні 10,5 млрд кубометрів газу, який за нинішньої ціни оцінюється у 100 мільярдів".

Коломойський також сказав, що питання боргу може стати предметом розгляду у Лондонському міжнародному арбітражному суді.

Нагадаємо, що минулого тижня президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволить "Нафтогазу" повернути "Укрнафту" під свій контроль.

"Укрнафта" - найбільший виробник газу в Україні після "Укртрансгазу". За законом вона зобов'язана продавати весь свій газ на потреби населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram