ГоловнаЕкономікаБізнес

Нардеп: бізнес не зможе розвиватися з корупційним зашморгом на шиї

Депутат від "Самопомочі" прокоментував ситуацію навколо ДПЗКУ

Нардеп: бізнес не зможе розвиватися з корупційним зашморгом на шиї
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Іван Мірошниченко ("Самопоміч") переконаний, що український бізнес не зможе нормально розвиватися, поки з його горла не буде знято корупційний зашморг. Про це він сказав у інтерв'ю "Українським Новинам".

За його словами, вже сьогодні виявляється величезна кількість фактів розкрадання державних коштів державних компаній, зокрема Державної продовольчо-зернової корпорації України.

"Вони стають надбанням громадськості, а за багатомільйонні збитки, завдані державі, необхідно буде відповідати, і цей день наближається дуже стрімко. Про це я, багато депутатів і саме Міністерство (аграрної політики та промисловості) завжди відкрито заявляли, і це дуже багатьом не подобається. У підприємствах міністерства аграрної політики керівництво відомства заявляло про більш ніж 9 мільярдів гривень зловживань", - зазначив депутат.

Він додав, що за його депутатськими запитами до Генеральної прокуратури та Державної фіскальної служби порушено десятки кримінальних справ.

"За моїми депутатськими запитами до Генеральної прокуратури України щодо забезпечення належного розслідування фактів привласнення та розтрати державного майна посадовими і службовими особами ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація", компанії "Neslot Limited" та приватного акціонерного товариства "СК "Гарант престиж", а також на адресу Державної фіскальної служби щодо належного розслідування фактів ухилення від сплати податків, привласнення та розтрати держмайна посадовими особами ДПЗКУ і компанії "SONDERS TRADING K/S CO., LIMITED" порушено десятки кримінальних справ. Виходячи з цього, неважко здогадатися, кому вигідно мене скомпрометувати", - підкреслив Мірошниченко.

Він зазначив, що "все таємне стає явним і це, звичайно, зустрічає опір у людей, які були біля керма цієї корпорації (ДПЗКУ) багато років".

Депутат упевнений, що від інвестиційного клімату та бізнес-середовища залежить подальший успіх реформ, які щойно розпочали проводити і будуть продовжувати в майбутньому.

Як повідомляло агентство, Генеральна прокуратура підозрює колишніх керівників Державної продовольчо-зернової корпорації у незаконному привласненні 177 млн гривень державних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram