ГоловнаЕкономікаДержава

Демчишин звинуватив Ахметова в організації шахтарських протестів

ДТЕК намагається тиснути на Міненерго, заявив міністр

Демчишин звинуватив Ахметова в організації шахтарських протестів
Фото: LB.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що шахтарські акції протестів організував енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

"Це боротьба великого гравця за свої інтереси", - сказав міністр УНІАН.

За словами Демчишина, ДТЕК хотів займатися імпортом російської електроенергії в Україні. Однак наприкінці минулого року контракт підписали між держкомпанією "Укрінтеренерго" і російською "Интер РАО".

"Він (ДТЕК) у грудні відключав свої станції там, де було вугілля, і змушував нас йти йому на поступки... тому що вони (ДТЕК) хотіли, щоб ми віддали їм імпорт", - зазначив міністр.

За словами міністра, ДТЕК погодився купувати лише 100 тис. тонн вугілля на місяць у державних шахт при їх загальному обсязі видобутку 9 млн тонн на рік, воліючи недостатні обсяги вугілля імпортувати з Польщі. При цьому, як зазначає Демчишин, компанія Ахметова заборгувала держшахтам 550 млн грн за використане раніше вугілля.

"Він (ДТЕК) погашає борг частково. Ми хочемо більше, він хоче менше погашати. За місяць він погасив борг 150 млн грн, але ще 550 млн грн залишився винним", - сказав міністр.

Нагадаємо, 28-29 січня біля будівлі Кабміну відбувалися численні мітинги шахтарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram