ГоловнаКультура

Серіал "Гра престолів" встановив новий рекорд

Прем'єру п'ятого сезону подивилися вісім мільйонів осіб

Серіал "Гра престолів" встановив новий рекорд
Фото: lenta.ru

Перші чотири епізоди серіалу "Гра престолів", які потрапили в Мережу до прем'єри п'ятого сезону, встановили новий рекорд.

Як пише видання The Hollywood Reporter, прем'єру п'ятого сезону фентезійної драми HBO 12 квітня 2015 року подивилися 8 млн осіб, що на 1,4 млн більше від минулорічного показника (6,6 млн телеглядачів).

Цей показник є абсолютним рекордом проекту. Раніше першість належала сьомому епізоду четвертого сезону серіалу, який подивилися 7,2 млн осіб.

Популярність "Гри престолів" невпинно зростає з моменту дебюту серіалу 2011 року. Влітку 2014-го шоу стало найпопулярнішим серіалом в історії HBO, щотижня збираючи біля екранів понад 19 млн глядачів.

Нагадаємо, що напередодні прем'єри п'ятого сезону кілька нових епізодів потрапили у відкритий торент і, за даними Torrent Freak, були завантажені понад 100 тис. разів протягом декількох годин. Керівництво HBO припускає, що витік стався в момент передачі файлів представникам преси, і обіцяє розібратися в ситуації.

"Гра престолів" - американський драматичний телесеріал у жанрі фентезі, створений за мотивами циклу романів "Пісня льоду та полум'я" письменника Джорджа Мартіна. Серіал знімають для кабельного телеканалу HBO під керівництвом Девіда Беніоффа і Деніела Вайса. Зйомки проходять у кількох країнах: у Північній Ірландії, Мальті, Хорватії, Ісландії та Марокко. Прем'єра першого сезону у США відбулася на каналі HBO 17 квітня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram