ГоловнаКультура

Заборонений в Росії фільм "Номер 44" не покажуть в Україні та Білорусі

Правовласник відкликав ліцензію на прокат картини

Заборонений в Росії фільм "Номер 44" не покажуть в Україні та Білорусі
Фото: kinopoisk.ru

Після того як Росія відмовилася від показу американського трилера "Номер 44" про маніяка сталінської епохи, російська компанія "Централ Партнершип" повідомила, що відкликає ліцензію на прокат картини і в Україні.

Тому українська компанія Multi Media Distribution змушена зняти картину з прокату, повідомляє "Телекритика".

"Ситуація виявилася непередбачуваною для української сторони. 15 квітня на офіційному сайті Міністерства культури РФ була опублікована інформація про те, що після прес-перегляду "Номеру 44" виникли питання щодо змісту фільму, передусім щодо спотворення історичних фактів і своєрідних трактувань подій до, під час і після Другої світової війни. У підсумку компанія "Централ Партнершип" спочатку відкликала заявку на отримання прокатного посвідчення для фільму в Росії, беручи на себе будь-які комерційні наслідки цього рішення. Незабаром після цього рішення правовласник повідомив про відкликає ліцензії на прокат в Україні", - прокоментували ситуацію в компанії Multi Media Distribution.

Як повідомив директор компанії Multi Media Distribution Роман Мартиненко, раніше Держкіно України "без проблем видало прокатні посвідчення для цього фільму". Українську прем'єру картини запланували на 16 квітня. Вона могла б вийти більш ніж на 60 екранах у 20 містах країни.

"Номер 44" не покажуть і в Білорусі, повідомляє видання Afisha.tut.by з посиланням на мінське УП "Кіновідеопрокат".

"У нас немає цього фільму. Реліз у Росії скасовується, і реліз у Білорусі скасовується. Годину тому з'явилася інформація, що цей фільм ми теж не будемо показувати", - розповів представник мережі Silverscreen, порадивши звернутися по коментарі до дистриб'ютора.

"Номер 44" знято за мотивами роману британського письменника Тома Роба Сміта "Child 44". У книзі описано серійні вбивства, що відбуваються на території СРСР у період Сталіна. Роман англійського письменника опублікували 2008 року, переклали на 26 мов і удостоїли призу Асоціації детективних письменників.

Нагадаємо, в Росії заборонили голлівудський фільм "Номер 44" за день до прем'єри. У Мінкультури заявили, що показ фільму напередодні Дня Перемоги є "неприпустимим".

Фільм "Номер 44" став однією з найбільш очікуваних екранізацій року, його світова прем'єра відбудеться 17 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram