>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дніпро" вийшов у чвертьфінал Ліги Європи

Долю гри з "Аяксом" було вирішено в додатковий час.

"Дніпро" вийшов у чвертьфінал Ліги Європи
Фото: EPA/UPG

В Амстердамі (Нідерланди) завершився матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому "Аякс" приймав дніпропетровський "Дніпро" і виграв з рахунком 2:1, програвши за сумою двох матчів через гол "Дніпра" на чужому полі. Загальний рахунок протистояння нічийний - 2:2.

Долю протистояння було вирішено в додатковий час, повідомляє УНІАН.

"Аякс" мав перевагу в основний час гри і зумів реалізувати її на 60-й хвилині, коли гол забив Ріхедлі Базуров. Більше голів в основний час не забили. А враховуючи той факт, що "Дніпро" також виграв на своєму полі з рахунком 1:0, командам належало провести додаткові 30 хвилин, за потреби - серію пенальті.

До пенальті справа так і не дійшла. Уже на 7-й хвилині додаткового часу Євген Коноплянка забив вирішальний гол. Федорчук протягнув м'яч до штрафного суперника і віддав пас на фланг Коноплянці, а той, змістившись ближче до центру, точно пробив під далеку штангу. Воротар Сіллессен був безсилий допомогти своїй команді. У решту часу голландцям необхідно було забивати два голи, але вони лише раз вразили ворота Дениса Бойка. На 117-й хвилині гол забив Міке ван дер Хорн, оформивши перемогу своєї команди в матчі, але не у двоматчевому протистоянні команд.

Перед цим у чвертьфінал Ліги Європи вийшло київське "Динамо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram