>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна не віддала Росії п'яте місце в біатлонному Кубку світу

Наша команда на "чужому снігу" виконала завдання на сезон

Україна не віддала Росії п'яте місце в біатлонному Кубку світу

Останній жіночий спринт сезону, що відбувся сьогодні в Ханти-Мансійську, мав дати відповідь на запитання, чи вдасться збірній України вирішити стратегічне завдання - зберегти місце у топ-п'ятірці Кубка націй і тим самим зберегти максимальну квоту представництва спортсменок на наступний сезон. Для цього необхідно було в цій гонці не програти більше ніж 56 очок суперницям з Росії, які проводили домашній етап і представлені відразу сімома спортсменками на старті.

І з цим завданням наші дівчата впоралися на відмінно! Українки виграли у них гонку - кожна з трьох наших дівчат, які увійшли в командний залік, виявилася вищою за відповідну представницю збірної Росії. Жіночий Кубок націй виграла команда Німеччини, на другому і третьому місцях збірні Чехії та Франції, з максимальною квотою закінчили сезон також команди Білорусі та України. Підсумкова перевага нашої збірної над росіянками становить 73 бали.

Кайса Макаряйнен взяла реванш у своїх невдач на домашньому чемпіонаті світу, з блиском вигравши сьогоднішню гонку. Показавши найшвидший хід на дистанції, фінська біатлоністка з однією похибкою 14 секунд виграла у настільки ж точної Лаури Далмайєр і ще секунду - у Дарини Домрачової, яка допустила на стрільбах дві помилки.

Таким чином, боротьба за "Великий кришталевий глобус" загострилася. Макаряйнен, відігравши сьогодні 12 очок у Домрачової, наблизилася до білоруски на відстань дев'ятьох очок. Третьою в Кубку світу залишається Валя Семеренко, яка має перевагу в 41 бал над Веронікою Вітковою.

Завтра в Ханти-Мансійську пройдуть персьюти у чоловіків і жінок.

Біатлон. Кубок світу. Ханти-Мансійськ.

Спринт. Жінки 1. Кайса Макаряйнен (0+1) 19:49.1

2. Лаура Далмайєр (0+1) +14.2

3. Дарина Домрачова (1+1) +15.5

...

9. Валя Семеренко (2+0) +1:08.0

19. Юлія Джима (1+1) +1:38.5

30. Ольга Абрамова (1+2) +1:56.6

41. Ірина Варвинець (1+2) +2:19.2

62.Яна Бондар (3+4) +3:25.4

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram