ГоловнаПолітика

Кабмін зобов'язав перевірити фактичні місця проживання переселенців

На зворотному боці довідки переселенця проставлятимуть відмітки

Кабмін зобов'язав перевірити фактичні місця проживання переселенців
архив
Фото: EPA/UPG

Уряд зобов'язав у двомісячний термін перевірити надані вимушеними переселенцями відомості про їхнє фактичне місце проживання.

Про це йдеться в постанові №79 від 4 березня.

Документом передбачається, що структурні підрозділи соціального захисту повинні направити Державній міграційній службі переліки осіб, яким видано довідку про взяття на облік переселенців з Криму або зони АТО.

Територіальні підрозділи міграційної служби у двомісячний термін мусять перевірити наведені в цих переліках відомості про фактичне місце проживання переселенців. До перевірки міграційна служба може залучати міліцію та представників інших органів влади.

Якщо дані, подані переселенцем, підтвердяться, на зворотному боці довідки про взяття на облік проставлять відмітку про реєстрацію місця проживання. Довідка не буде дійсною без цієї позначки.

Якщо під час відвідування місця проживання переселенець відсутній, представник міграційної служби має залишити йому повідомлення про необхідність у 10-денний термін звернутися до відповідного підрозділу служби.

Дані перевірки мають внести в Єдину інформаційну базу даних про взятих на облік переселенців.

Нагадаємо, раніше в уряді висловлювали невдоволення так званим "пенсійним туризмом", коли люди із зони АТО чи Криму отримують пенсію поза межами цих регіонів, а потім повертаються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram