ГоловнаПолітика

Конгресмени закликали Обаму надати Україні зброю

Президентові США написали листа

Конгресмени закликали Обаму надати Україні зброю

У Палаті представників США (нижня палата Конгресу) 11 конгресменів закликають президента США Барака Обаму прийняти рішення щодо надання українській армії озброєння.

Про це повідомляється на офіційному сайті спікера Палати представників США Джона Бейнера, пише УНІАН.

Під відповідним листом, який у четвер було надіслано Обамі, підписалося 8 представників Республіканської партії і 3 - від Демократичної партії.

Зокрема, конгресмени з обох партій в нижній палаті Конгресу разом з головами ряду комітетів цієї палати наполегливо закликають Обаму ухвалити рішення надати Україні летальну зброю.

Конгресмени вважають, що підписання нових мінських угод про припинення вогню це тільки консолідувало зусилля Росії і сепаратистів щодо нових захоплень на сході України.

"Ми наполегливо закликаємо вас швидко затвердити додаткові кроки, щоб підтримати боротьбу України в захисті її суверенної території, в тому числі шляхом передачі летальних, оборонних систем озброєння українській армії", - наголошується у переданому Обамі листі.

Крім того, в листі наголошується, що "Конгрес уже, з разючою двопартійною підтримкою, надав Обамі владні повноваження, ресурси і політичну підтримку для забезпечення такої допомоги, в тому числі летальної зброї для уряду і народу України".

Нагадаємо, наприкінці лютого в МЗС України повідомили, що консультації щодо постачання озброєння в Україну тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram