ГоловнаПолітика

Зброя для українців лише зміцнить переговорні позиції, - американський генерал

Коли ціна піднімається догори, то внутрішня підтримка скорочується, вважає Бен Ходжес

Зброя для українців лише зміцнить переговорні позиції, - американський генерал
Фото: www.dyvys.in

З отриманням американської зброї Україні не варто очікувати, що вона відразу ж отримає військову перевагу над численною російською армією, але це могло б додати "м'язів" дипломатичним зусиллям щодо приборкання агресора.

Про це заявив командувач угрупованням військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес у Берліні, передає Укрінформ.

"Коли матері починають бачити, як їхні сини повертаються додому мертвими, коли ціна піднімається догори, то внутрішня підтримка починає скорочуватися", - сказав він і зазначив, що забезпечення українців оборонною зброєю приведе саме до такого зростання вартості для Путіна в самій Росії.

При цьому Ходжес не уточнив конкретних видів озброєння, які США можуть надати Україні, зазначивши, що українська сторона робить запит на розвідувальну підтримку, засоби боротьби з важкою артилерією противника і протитанкову зброю.

"Якщо у вас немає того, що дає м'язи дипломатії, в економічному аспекті, то це не буде таким вже ефективним", - зазначив Ходжес.

За оцінками командувача, кількість російських військ на сході України становить близько 12 тисяч, на території Кримського півострова - близько 29 тисяч.

Водночас, підкреслив він, американська сторона тимчасово "поставила на паузу" плани проведення навчань з трьома українськими батальйонами в очікуванні повної імплементації мінської угоди на сході України з боку проросійських сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram