ГоловнаПолітика

Рада в середу розгляне питання згоди на арешт суддів Царевич, Кицюка і Вовка

Сьогодні Рада не змогла відкрити вечірнє засідання через бійку між Ляшком і Мельничуком

Рада в середу розгляне питання згоди на арешт суддів Царевич, Кицюка і Вовка
Фото: Александр Ратушняк

Верховна Рада на пленарному засіданні 4 березня розгляне питання надання згоди на затримання та арешт суддів Печерського районного суду Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка і Сергія Вовка.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

У першому читанні депутати розглянуть законопроекти №2265 про скорочення термінів повернення валютної виручки експортерів з 180 до 90 днів, №1547 про скорочення термінів оборонного планування та №1793 про введення кримінальної відповідальності за придбання неякісної продукції оборонного призначення.

Також парламентарі мають намір розглянути законопроекти №1613 про гарантії для працівників на час виконання обов'язків у зв'язку з мобілізацією, №1137 про посилення відповідальності за порушення законодавства про використання спеціальних сигнальних пристроїв і №1189 про посилення відповідальності за вчинення розбійних нападів.

Крім того, заплановано розгляд законопроектів №1850 про звільнення заповідників і національних парків від сплати земельного податку та №1538 про вдосконалення розрахунків за енергоносії та погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій.

О 15:00 в сесійній залі почнуться парламентські слухання на тему "Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об'єкт "Укриття" та перспективи розвитку зони відчуження".

Як повідомлялося, у вівторок Рада не змогла відкрити вечірнє засідання через бійку між депутатами фракції Радикальної партії Олега Ляшка з колишнім командиром батальйону "Айдар" Сергієм Мельничуком, який увійшов до групи "Воля народу" і пройшов до парламенту за списками РП. Ранкове засідання Ради було закрито достроково з тієї ж причини.

Напередодні стало відомо, що голова Верховного суду Ярослав Романюк дав згоду на арешт трьох суддів, які вели гучні справи за часів режиму Віктора Януковича. Зокрема, йдеться про Оксану Царевич, Сергія Вовка і Максима Кицюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram