ГоловнаПолітика

США і ЄС домовилися про нові санкції за порушення мінських домовленостей

Також погодили підтримку можливостей ОБСЄ зі спостереження за виконанням домовленостей

США і ЄС домовилися про нові санкції за порушення мінських домовленостей
Фото: www.dyvys.in

США, Європейський Союз, Франція, Німеччина, Італія та Великобританія домовилися про введення нових санкцій у разі подальшого порушення домовленостей, досягнутих у Мінську у вересні 2014 року і 12 лютого 2015 року.

Про це йдеться в заяві для преси, поширеній Європейською Радою.

У вівторок президент Європейської Ради Дональд Туск взяв участь у відеоконференції з лідерами США, Франції, Німеччини, Італії та Великобританії, під час якої, зокрема, обговорювалася ситуація в Україні.

"Щодо України та Росії лідери домовилися, що існує тісний зв'язок між санкціями і повною реалізацією мінських домовленостей. Лідери будуть готові прийняти рішення про подальші санкції, якщо мінські угоди будуть і далі порушуватися", - сказано в заяві.

Крім того, лідери домовилися підтримувати і зміцнювати можливості ОБСЄ зі спостереження за виконанням мінських домовленостей, а також продовжувати підтримувати українську економіку і проведення реформ у країні.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко наполягає на посиленні санкцій ЄС проти Росії у разі погіршення ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram