ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив запровадження податкових пільг на ввезення оборонної продукції

Документ забороняє ввезення зброї з Росії

Порошенко схвалив запровадження податкових пільг на ввезення оборонної продукції
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який робить неможливим постачання продукції оборонного призначення з держав-окупантів, агресорів, а також з окупованої території України і при цьому усуває перешкоди на шляху безподаткового ввезення такої продукції в Україну зі США, Канади, Бразилії, Китаю, Індії і більшості європейських держав.

Як повідомляє прес-служба глави держави, підписано закон №168-VIII від 10 лютого 2015 року "Про внесення змін до п.2 закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення".

"Усуваються нормативні перешкоди для реального безподаткового ввезення продукції оборонного призначення на територію нашої держави шляхом зняття обмежень, які діяли в попередній редакції законів... і фактично призводили до оподаткування податком на додану вартість зазначеної продукції виробництва США, Канади, Бразилії, Китаю, Індії, більшості європейських держав", - йдеться в повідомленні.

"Таким чином, з одного боку законом вирішується питання безподаткового ввезення продукції оборонного призначення, в тому числі для потреб антитерористичної операції, на територію України та підвищення її обороноздатності. З іншого - робиться неможливим фінансування військово-промислового комплексу держави-окупанта (агресора)", - зазначає прес-служба Президента.

Нагадаємо, за результатами візиту Президента України Петра Порошенка на виставку зброї в ОАЕ Україна уклала близько 20 контрактів на постачання озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram