ГоловнаПолітика

Президент підписав закон, що регулює державну регіональну політику

Документ підписано в рамках асоціації Україна - ЄС

Президент підписав закон, що регулює державну регіональну політику
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про засади державної регіональної політики".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон №156-VIII, прийнятий Верховною Радою 5 лютого, визначає основні правові, економічні, соціальні, екологічні, гуманітарні та організаційні засади державної регіональної політики як складової частини внутрішньої політики України.

Як повідомляється, закон створює законодавчу основу для реалізації нової регіональної політики, яка має охоплювати значно більше коло питань, ніж просто підтримка регіонального розвитку.

Зокрема, документ містить визначення мети, принципів та пріоритетів державної регіональної політики; державної стратегії регіонального розвитку; повноваження суб'єктів державної регіональної політики; визначає принципи фінансового забезпечення та моніторингу реалізації державної регіональної політики.

У законі нормується питання участі неурядових установ - агенцій регіонального розвитку - в розробці та реалізації державної регіональної політики. Ще серед нововведень цього документа - запровадження системи моніторингу та оцінки державної регіональної політики.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, його прийняття передбачене Порядком денним асоціації Україна - ЄС.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську лідери України, Німеччини, Франції та Росії після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який у підсумку підписали контактна група і лідери ДНР/ЛНР.

Одним з пунктів угоди є проведення конституційної реформи з урахуванням децентралізації до кінця 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram