ГоловнаСуспільствоВійна

Семенченко заявив про відведення українських військ із Дебальцевого

Котла в районі міста немає, "дорога життя" підтримується артилерією.

Нардеп, колишній командир полку "Донбас" Семен Семенченко заявив, що українські війська почали відходити з Дебальцевого.

"Відведення військ із Дебальцевого здійснюється планово й організовано. Трасу Дебальцеве-Артемівськ ми не контролюємо саме через Логвинове. Інші дороги щільно тримають Нацгвардія, "Донбас" і частини ЗСУ. Противник намагається перерізати ці дороги і перешкодити виходу угруповання. Почала працювати наша артилерія, яка не дає противнику збиратися в ударні кулаки, гасить його вогневі точки. "Дорогу життя" щільно тримають наші частини, постійно відбиваючи атаки терористів. Працюють гаубиці, "гради", "урагани", міномети, танки", - написав він у фейсбуці.

Це також підтверджують військові кореспонденти Андрій Цаплієнко і Настя Станко. За її інформацією, відведення почалося сьогодні вранці. Частини прориваються з боєм, а на трасі на Артемівськ їх підбирають українські підрозділи.

Волонтер Родіон Шовковичний повідомив LB.ua, що трасою на Артемівськ практично постійно їдуть машини "швидкої допомоги". У районі активно працює українська артилерія.

Оперативний коментар у спікера медіа-центру РНБО Андрія Лисенка взяти поки що не вдалося. Прес-центр АТО тільки повідомляє, що в Дебальцевому триває бойова операція.

Нагадаємо, що вчора бойовики захопили частину Дебальцевого. За неофіційною інформацією, бойовики, користуючись перемир'ям на інших напрямках, кинули на місто всі наявні резерви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram