ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб звинуватили в неадекватній оцінці ситуації на фронті

Волонтери вважають запізнілим відведення військ з Дебальцевого

Генштаб звинуватили в неадекватній оцінці ситуації на фронті
Фото: Vyacheslav Abroskin

Волонтери Віталій Дейнега, Олег Свірко та Георгій Тука критикують дії Генштабу в ситуації навколо Дебальцевого.

На прес-конференції вони заявили, що причиною таких масштабних трагедій, як Дебальцеве, Іловайськ, Зеленопілля, стала відсутність адекватної оцінки ситуації на фронті і повільне прийняття важливих рішень.

"(Начальник Генштабу) Віктор Муженко - смілива людина, але ця посада не для нього. Питання про доцільність його перебування на посаді начальника Генштабу порушували вже давно. Складається враження, що зовсім немає координації між підрозділами", - сказав Георгій Тука.

За даними Віталія Дейнеги, Муженко був проти відведення військ на початку боїв.

"Можна було уникнути такої кількості жертв, якби ще тиждень тому було ухвалене непопулярне рішення - відступати. 9 числа почалися активні бої за Дебальцеве, і вже тоді всі підтримували це рішення. Усі, крім Муженка", - сказав він.

Олег Свірко від себе наголосив на важливості для бойовиків залізничної інфраструктури Дебальцевого.

"Дебальцеве - стратегічно важлива точка, захопивши її, бойовики зможуть за лічені дні залізницею отримувати нову зброю з Росії. Крім того, після взяття Дебальцевого вони зможуть завдати удару по Артемівську та Щастю. Швидше за все, вони будуть пробивати вихід на Маріуполь", - вважає він.

За даними волонтерів, зараз із Дебальцевого виведено майже всі підрозділи, крім тих, які вогневою підтримкою забезпечували вихід товаришів.

Нагадаємо, за даними першого заступника начальника Генштабу Збройних сил України Геннадія Воробйова, за останні три дні в боях за Дебальцеве і під час виходу військових із міста загинули 22 бійці, понад 150 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram