ГоловнаПолітика

Голова земкомісії Київради не відчув тиску "Донбасу" через будівництво в Десятинному провулку

Конфлікт між громадськістю та забудовником не вирішено

Голова земкомісії Київради не відчув тиску "Донбасу" через будівництво в Десятинному провулку
Фото: politikan.com.ua

Голова земельної комісії Київради Володимир Прокопів не відчув тиску бійців батальйону "Донбас", присутніх на вчорашньому засіданні комісії. Про це він заявив LB.ua.

"Тиск з боку батальйону "Донбас" я не бачив жодного... Вони прийшли на засідання, не назвалися, не ставили запитань, ніяк не втручалися в роботу комісії і потім просто пішли... Ми повинні демонструвати відкритість, тому не можемо комусь забороняти приходити на засідання, якщо ці люди не заважають його проводити. На засіданні часто присутні люди з шевронами", - заявив він.

"Позиція громадськості - скасувати договір оренди і знести забудову. Рішенням земельної комісії ми зобов'язуємо забудовника протягом місяця зупинити будівництво, узгодити його з нормами охорони культурно-історичної спадщини. У разі невиконання цього Київрада може скасувати договір оренди земельної ділянки", - додав Прокопів.

Голова земельної комісії також зазначив, що на наступне засідання Київради 12 лютого поки що не заплановано винесення проекту рішення про Десятинний провулок.

"У мене враження, що таке рішення не влаштовує ні громадськість, ні забудовника. Єдиний вихід із ситуації - пошук компромісу. Забудовник повинен піти на поступки, і надіюся, коли громадськість побачить крок назустріч, компроміс буде знайдено", - додав він.

Нагадаємо, земельна комісія Київради постановила призупинити будівництво в Десятинному провулку, проте реалізувати рішення не вдасться, оскільки Київрада не має повноважень зупиняти будівництво.

Учора на засідання земельної комісії прийшли бійці полку "Донбас" і якоїсь "Чорної сотні". Як повідомляли громадські активісти, вони хотіли "захистити Філарета", голову УПЦ КП.

Народний депутат, командир полку "Донбас" Семен Семенченко категорично спростував участь своїх бійців у засіданні земельної комісії Києва, на якому розглядалося питання про знесення недобудованої багатоповерхівки в Десятинному провулку. Але боєць "Донбасу" Дмитро Резніченко все-таки впізнав на фото із засідання комісії свого колегу по батальйону Олександра Гошилика.

До кінця 2012 року на місці будівництва розташовувалися дві історичні будівлі - житловий будинок з флігелем, які в 19 столітті належали протоієрею Андріївської церкви Павлові Підвисоцькому. УПЦ КП отримала ці будівлі разом з прилеглою до них землею 2002 року і довела їх до аварійного стану, щоб потім знести і почати на їхньому місці будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram