ГоловнаПолітика

Сюмар: скасування недоторканності - тільки перший крок

Депутат закликала розпочати реформу судів і правоохоронної системи

Сюмар: скасування недоторканності - тільки перший крок
Фото: nfront.org.ua

Нардеп Вікторія Сюмар від "Народного фронту" вважає, що слідом за скасуванням депутатської недоторканності Україна повинна провести судову і правоохоронну реформи.

Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради, повідомляє прес-служба партії НФ.

За її словами, сьогоднішнє голосування про недоторканність стало тестом для нардепів. "Але тест буде і тоді, коли ми продемонструємо, чи здатні робити наступні кроки, тому що праві мої колеги - це тільки перший крок, наступний крок - це повинна бути реальна реформа судової системи. Коли в нас з'являться нові судді, коли буде реформа правоохоронної системи", - заявила Сюмар.

Нардеп підкреслила, що люди не повірять у справжність намірів, поки винуваті в корупції чиновники не опиняться за ґратами. "Тільки після того, як це стане нормою, ми можемо сказати, що дотримуємося європейських стандартів", - заявила вона.

"Дуже чекаємо на завтрашній виступ генерального прокурора, щоб поставити йому питання: чому через рік після Майдану ми не маємо конкретних справ і чому ми не бачимо винуватих у цих розстрілах за ґратами. Справедливість починається із законів, але закінчується практикою", - зазначила Сюмар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram