ГоловнаПолітика

Порошенко запросив польського економіста долучитися до українських реформ

Україну цікавить польський досвід реформування місцевого самоврядування

Порошенко запросив польського економіста долучитися до українських реформ
Порошенко встретился с Бальцеровичем
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко запросив одного з "батьків" польських економічних реформ Лєшека Бальцеровича взяти участь у процесі реформування України.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

Порошенко зазначив, що Польща є для України прикладом країни, яка успішно реформувала свою економіку і увійшла до Євросоюзу та Організації економічного співробітництва та розвитку.

"Сьогодні у нас є уряд з високим потенціалом, дуже професійний і проєвропейський. Ми маємо унікальну можливість провести реформи в країні", - заявив Порошенко, уточнивши, що, зокрема, Україну цікавить польський досвід реформування місцевого самоврядування.

"Архітектор шокової терапії" заявив, що для успіху реформ необхідні стратегія, швидкість її втілення і команда реформаторів. Бальцерович заявив, що його застерігали від проведення непопулярних реформ, але він упевнений, що без належних змін є загроза подальшого погіршення ситуації.

Бальцерович підкреслив, що особливу увагу варто приділити питанню реформування бюджету - позбутися будь-якого субсидування, але в той же час захищати найбільш вразливі верстви населення. Польський реформатор нагадав, що свого часу в Польщі зменшили пенсійні витрати шляхом підвищення пенсійного віку до 67 років.

Лєшек Бальцерович - польський економіст і політик, ідейний натхненник польських економічних реформ (так званої "шокової терапії" або "Плану Бальцеровича") - перетворення країни з плановою економікою на країну з ринковим господарством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram