ГоловнаПолітика

Яценюк пропонує реформу Кабміну із запровадженням посади держсекретаря

Проект реформи закладено в "Плані відновлення України"

Яценюк пропонує реформу Кабміну із запровадженням посади держсекретаря
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує Президентові України Петру Порошенку і спікеру Верховної Ради України Володимирові Гройсману реформувати Кабінет Міністрів України, запровадивши, зокрема, посаду державного секретаря Кабміну. Про це йдеться в проекті "Плану відновлення України на 2015-2017 рр.", повідомляє РБК-Україна.

Цей проект розроблено Кабінетом Міністрів України, його мають підписати Яценюк, Порошенко і Гройсман.

Проект плану реформ передбачає реформу Кабінету Міністрів України і системи центральних органів виконавчої влади, основна мета якої - "підвищення ефективності роботи Кабміну і всієї системи центральних органів виконавчої влади".

"Зокрема, передбачається посилення колегіальності та прозорості в діяльності Кабінету Міністрів України, закріплення на рівні закону ключових принципів прийняття рішень Кабінетом Міністрів України та посилення відповідальності профільного міністра за їх підготовку і прийняття. Одним з важливих чинників має стати запровадження посади державного секретаря Кабінету Міністрів України", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 11 грудня 2014 року народні депутати підтримали проект постанови №1330 "Про програму діяльності Кабінету Міністрів України". За відповідне рішення проголосували 269 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram