ГоловнаПолітика

Amnesty International звинуватила Крим у переслідуванні інакодумців

Правозахисники назвали сфабрикованими звинувачення проти Ахтема Чийгоза

Amnesty International звинуватила Крим у переслідуванні інакодумців

Правозахисна організація Amnesty International звинуватила окупаційну владу Криму в переслідуванні інакодумців.

Так правозахисники відреагували на арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

"Розпочавши кримінальне переслідування за явно сфабрикованими звинуваченнями, місцева влада перейшла черговий кордон. Арешт Ахтема Чийгоза є переконливою спробою змусити замовкнути критиків окупації Криму і послати сигнал іншим про наслідки проявів інакодумства в Криму", - вважає директор українського представництва AI Тетяна Мазур.

Організація нагадує, що кримські татари почали зазнавати репресій після анексії Криму Росією. У лютому влада Криму заборонила голові Меджлісу Рефату Чубарову в'їжджати на територію півострова. Вже цього року російські силовики провели обшуки в офісі незалежного кримськотатарського телеканалу ATR.

Нагадаємо, що Чийгоза заарештували до 19 лютого у справі про організацію масових заворушень 26 лютого 2014 року, хоча він був одним з тих, хто навпаки - закликав учасників заходу до спокою. Того дня біля будівлі кримського парламенту пройшли два мітинги прибічників і противників нової влади в Києві. Чийгоз допомагав міліції утримувати два натовпи подалі один від одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram