ГоловнаПолітика

Спікер Держдуми назвав звільнення Савченко "неприпустимим"

Йшлося і про вимогу ПАРЄ, і про ситуацію навколо українки загалом

Спікер Держдуми назвав звільнення Савченко "неприпустимим"

Спікер Держдуми Сергій Наришкін вважає неприпустимою вимогу Парламентської асамблеї Ради Європи звільнити українську льотчицю, народного депутата України і члена делегації ПАРЄ Надію Савченко. Таку заяву Наришкін зробив сьогодні в ефірі російського телеканалу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Наришкін нагадав, що в Страсбурзі, де відбувалася сесія ПАРЄ, українські журналісти поставили йому запитання, чи правда, що делегація України пропонувала повернути Росії право голосу в обмін на звільнення Савченко.

"У будь-якій цивілізованій, правовій державі такий обмін неприпустимий. Судова влада незалежна, і рішення стосовно громадянки Савченко буде прийнято після завершення попереднього слідства і всіх судових процедур", - заявив спікер Держдуми.

У резолюції ПАРЄ міститься вимога звільнити Савченко за 24 години.

Нагадаємо, Савченко викрали на території України в червні 2014 року і вивезли в Росію. У вересні українку етапували з Воронежа до Москви, її звинувачують у "пособництві у вбивстві" двох російських журналістів, що померли від поранень при бойових діях у зоні АТО.

З 13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування, якого дотримується досі (47 діб). У зв'язку з тривалим голодуванням служба виконання покарань постановила перевести українку в лікарню під нагляд лікарів. Тим часом щодо Надії порушено ще одну кримінальну справу - за фактом незаконного перетину кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram