ГоловнаПолітика

Яценюк назвав три причини глибокої кризи в Україні

Російська агресія відрізала від України 20% економіки

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що три головні проблеми України - це російська агресія, енергетична залежність від Росії та корупція.

Про це він заявив у Верховній Раді, презентуючи проект програми дій нового уряду.

"Ключова загроза сьогодні - це загроза незалежності. Вона пов'язана передусім з російською агресією. Ми втрачаємо українців у війні, яку розв'язала Росія. Ми втратили саме через російську військову агресію 20% доходів, 20% валютної виручки, 20% економічного потенціалу держави", - наголосив він.

Прем'єр підкреслив, що сьогодні золотовалютні резерви України впали нижче за 10 мільярдів доларів і підняти їх інакше, ніж брати нові кредити, неможливо. Військова агресія Росії вдарила по всій економіці, додав Яценюк.

"Крім цього, ключовим викликом є енергетична залежність від Російської Федерації. Третій виклик - це корупція, яка лежить у площині неефективного менеджменту, державних закупівель, істотної регуляції та надмірних повноважень органів влади, відсутність дієвості прокурорської та правоохоронної системи", - заявив він.

Нагадаємо, що за підсумками року ВВП України скоротиться на 7%. Яценюк вважає, що це непогана новина, тому що очікували глибшого падіння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram