ГоловнаПолітика

Нардеп Каплін звинуватив Кабмін у спробі знищити "соціалку"

Два члени коаліції проголосували проти програми дій уряду

Нардеп Каплін звинуватив Кабмін у спробі знищити "соціалку"
Фото: Макс Левин

Нардеп від Блоку Порошенка Степан Каплін різко розкритикував програму дій уряду, яку сьогодні ухвалила Верховна Рада.

Основна претензія Капліна - до соціального блоку програми. На думку нардепа, її основний принцип - "забрати в незаможних і пенсіонерів, матерів та інвалідів, нарешті - у ветеранів", написав він у блозі на LB.ua.

"Трагедія програми уряду в тому, що модель ставлення МВФ та решти світової фінансової інституційної спільноти до прем'єра така: ви здатні віддати тільки за рахунок економії на пенсії, "скороченнях", подальшій грі у формулу непрожиткового мінімуму, соціальних катувань свого народу. І ви не здатні віддати за рахунок детінізації, антикорупційної кампанії, педалювання ВВП та інновацій, прийняття інших гнучких внутрішніх і зовнішніх рішень у політиці та економіці", - написав Каплін.

Депутат вважає, що програма не повідомляє, куди будуть направлятися зекономлені гроші. "Країні потрібен національний бізнес-план: докладний до дрібниць. Часом програма нагадує хрестоматію програм Януковича й інших прем'єрів: гасла, терміни та безвідповідальність. Де терміни, цифри, індикатори ефективності/неефективності і, головне, прізвища відповідальних?" - пише Каплін.

"Програма прем'єра повинна перестати бути "умовністю", її попунктне виконання має перестати бути необов'язковим. Вона повинна бути зрозуміла простим людям і транслювати предмет, зміст і персоніфікацію зобов'язань уряду перед народом. Уряд повинен відобразити зрозумілу і дохідливу формулу програми. Формула цієї - "позичити, причому будь-якою ціною, навіть ціною голодного соціального бунту", - заявив депутат.

Нагадаємо, незважаючи на демарш Капліна (єдиного з коаліції, крім Олексія Вадатурського), Рада затвердила програму Кабміну, надавши йому річний імунітет від звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram